,

УИСКИ БАЛАНТАЙС 1л.

Availability:

Налично (може да бъде поръчан и преди запълване на наличност)


Уиски „Балантайнс“ 1л.

29.50лв.

Налично (може да бъде поръчан и преди запълване на наличност)

Светът на уискито едва ли щеше да е същият, ако през 1827 година на 19 годишна възраст Джордж Балантайн не бе отворил своята малка бакалия в Единбург. Търговският гений на шотландеца му помага за няколко години да разшири своя бизнес и през 1831 да отвори втори магазин в Единбург. До 1869 семейната фирма вече е стъпила и в Глазгоу, а самият Джордж Балантайн се доказва като един от най –опитните блендъри на scotch whisky в света.
Преди края на 19 век, Ballantine’s вече разполага с добре развита пазарна мрежа на територията на Британската империя и извън нея.
Успехът на марката основно се дължи на мащабните познания на Джордж Балантайн за малца и ефекта на отлежаването върху качеството и вкуса.
Въображението и стремежът към нововъведения на създателя на Ballantine’s спомагат за установяването на шотландското уиски като водеща напитка в света.
В наши дни марката е синоним на отлично качество в повече от 160 страни в целия свят – постижение, станало възможно, благодарение на безкомпромисните изисквания на Джордж Балантайн за спазване на високо качество във всеки един етап от производствения процес. Съвсем закономерно през 1895, само 4 години след смъртта на основателя на компанията, кралица Виктория удостоява Ballantine’s с Royal Warrant – най – голямото доказателство за престижната репутация на марката.Прословутата бутилка е представена пред света през 1910 година – създадена специално за дебюта пред публика на Ballantine’s Finest – най-продаваното уиски в Европа. До този момент най – разпространената форма на бутилките за уиски е кръглата.
И днес, представените през 1930 година супер премиум уискита – Ballantine’s 17 Year Old и 30 Year Old, както и показаното през 1993 година 21 Year Old, използват точно такава.
Освен със своята нова визия Ballantine’s Finest успява да се наложи сред клиентите и заради своя балансиран вкус и изискан послевкус. Причината за този обаятелен аромат се крие в смесването на над 50 малцови и 4 зърнени уискита, както и на прочутите малцове Miltonduff и Glenburgie, така характерни за Ballantine’s.
През 2013 Ballantine’s придаде нова визия на култовата бутилка на Finest и така тя продължава да впечатлява със своя дизайн.
Истинското уиски, дори най-обикновеното, не носи удоволствие, а наслада. Всяка негова капка съдържа вкус (не толкова на суровините, колкото на обработките им), външен вид  не цвета, а усета за него), сервиране (не поднасянето в подходяща чаша, а момента му), а някои носят легенда и история. Може да се докоснем до тях, разкривайки някои от тайните на дестилериите Ballantine’s.
Всяка дестилерия стриктно спазва вековната традиция да се събира най – хубавото от четирите крайща на Шотландия – Спейсайд, остров Айли, планинските Хайлендс и вълнообразните Лоулендс. Ballantine’s съдържа над 40 различни вида уиски от четирите шотландски области, отлежавали минимум три години, а някои и много повече.
Алкохолно съдържание – 40%
Бутилки в кашон – 12 бр.
Код: 1371 Категории: , Етикет:

0.0 оценка
0
0
0
0
0

Бъдете първи като дадете отзив за “УИСКИ БАЛАНТАЙС 1л.”

Няма ревюта за продукта все още.